Romper maten

Een rompertje is essentieel voor jouw baby. Waarom zijn rompertjes nou zo handig om te gebruiken? Als eerste zorgt een rompertje er natuurlijk voor dat je baby lekker warm blijft. Doordat een rompertje uit één stuk bestaat, voorkomt dit een blote buik en rug, waardoor je baby geen warmte verliest. Ook zorgt een rompertje ervoor dat de kans op het lekken van de luier wordt verkleind, doordat de luier goed op zijn plek wordt gehouden door de romper. Het gebruik van een rompertje is ook heel gemakkelijk bij het verschonen. Aan de onderkant van een romper zitten drukknopjes waardoor je het rompertje niet helemaal uit hoeft te doen telkens bij het verschonen. Er zijn ook rompertjes die je niet over het hoofdje van je baby hoeft aan en uit te doen, maar om de baby heen kan slaan als omslagromper.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten

Welke maat romper heeft je baby nodig?

De maten van babymaten zijn gelijk aan de lengte van je baby in centimeters. Hierbij is rekening gehouden met iets extra lengte in verband met het dragen van een luier onder de romper. De meeste pasgeboren baby’s passen een rompertje van maat 50 of 50/56. Te vroeg geboren baby’s of baby’s die kleiner zijn dan gemiddeld bij de geboorte passen vaak maat 48 of 44 van rompertjes. De juiste maat romper kun je zelf meten door je baby op te meten. Dit opmeten dien je aan de voorkant van je baby te doen.

Je meet vanaf de zijkant van de nek tot aan het midden van het kruis. Hierna meet je de afstand van oksel naar oksel en de afstand tussen beide heupen. Let op dat veel rompertjes gemaakt zijn van stretch materiaal. Bij dit materiaal kan dus makkelijk een paar centimeter bij opgeteld worden, omdat dit materiaal zich snel vormt naar het lichaam van je baby. Ideaal dus als je twijfelt tussen 2 maten of er net tussenin zit.

Romper maten

Hoeveel rompertjes heeft je baby nodig?

Het verschilt natuurlijk heel veel per persoon hoeveel rompertjes jij nodig vindt om te hebben voor de geboorte van je baby. Het standaard advies is om voor de geboorte minimaal 3 rompertjes in maat 50/56 en 3 rompertjes in maat 56/62 in huis te hebben. Er zijn natuurlijk ook mensen die heel veel rompertjes al in alle maten in huis hebben voor hun baby.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*