Maat 134

Maat 134 is een veel gebruikte kindermaat die je terugziet in kinderkleding voor jongens en meisjes. Ondanks het feit dat ieder kind deze maat ooit zal gaan dragen, zijn er nog veel vragen rondom deze kindermaat. In dit artikel kom je meer te weten over deze kindermaat.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Op deze pagina lees je daar meer informatie over zoals:

  • Welke leeftijd past bij deze kindermaat;
  • Hoe kun je deze kindermaat omrekenen met UK en US maten;
  • Hoeveel cm is deze maat;
  • Tabellen over de kindermaten;
  • Welke maat kies je bij twijfel tussen 134 en 140?

Welke leeftijd?

Bij kindermaten speelt de leeftijd naast de lengte een belangrijke rol. De ontwikkeling en groei van het lichaam is hier namelijk aan gekoppeld. En zo ook weer de kindermaten. Zoek jij bijvoorbeeld kleding voor een kind van 9 jaar oud? Dan weet je bijna zeker dat deze kindermaat past. Wanneer heb je deze kindermaat nodig? Je kunt maat 134 koppelen aan de leeftijd van 9 jaar. Over het algemeen hebben kinderen in deze leeftijd namelijk de lengte van 129 – 134 centimeter. Kleding in deze maat moet dan passen.

Maat 134 of 140 – Is gelijk aan?

Kinderen kunnen opeens een groeispurt krijgen, bij de een begint dat wat eerder dan bij een ander. Als je merkt dat je kind de laatste tijd sneller groeit dan anders, kun je hier rekening mee houden tijdens het kopen van kinderkleding. Indien je twijfelt tussen maat 134 of 140, neem dan de grotere kindermaat. Het is namelijk zonde wanneer hij of zij na een half jaar alweer toe is aan bijvoorbeeld een broek in een grotere broekmaat.

Maat 134 omrekenen

Wanneer je kleding koopt in een ander land of met een andere maatvoering, moet je deze omrekenen zodat je weet welke kledingmaat je nodig hebt. Maat 134 omrekenen kun je doen door gebruik te maken van de onderstaande tabel. Je kunt zo erg eenvoudig de UK en US maten bekijken en omrekenen. Door gebruik te maken van de tabel kun je zonder problemen kinderkleding kopen met Amerikaanse of Engelse maten.

Maat 134US (Amerikaans)UK (Engels)
1348T9

Hoeveel cm?

De lengte van het kind bepaald in grote lijnen welke kindermaat je nodig hebt. Wanneer je maat 134 kan dragen is afhankelijk van je lengte. In de tabel onderaan deze pagina kun je zien dat je een lengte moet hebben van minimaal 129 centimeter en maximaal 134 centimeter. Kinderen rond de 9 jaar hebben deze lengtemaat. Je kunt de lengte van een kind eenvoudig opmeten door het kind op blote voeten tegen de muur te plaatsen. Vervolgens markeer je de plek bovenop het hoofd. Je kunt nu de afstand meten tussen deze plek en de grond.

Kindermaat 134 tabel

In de onderstaande tabel kun je de informatie vinden over de kindermaat 134. Zo zie je wanneer en vanaf welke leeftijd je het kunt dragen en hoeveel cm het is. Om het iets overzichtelijker te maken kun je dit ook bekijken bij een grotere en kleinere kinderkledingmaat.

128Maat 134140
8 jaar9 jaar10 jaar
123 - 128 cm129 - 134 cm135- 140 cm
Maat 134
Populair kleding in deze kindermaat

Reageren kan hieronder.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*