Maat 104

Op deze pagina lees je alle relevante informatie over de maat 104 voor kinderen. Ga jij kleding kopen in deze kledingmaat voor je eigen kind of als cadeautje voor iemand anders? De juiste kindermaat is erg belangrijk. Bekijk de tabel om de informatie te bekijken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Meer:

  • Welke kindermaat kies je bij twijfel: 104 of 110?;
  • Welke leeftijd past er bij maat 104?;
  • Hoeveel cm groot is deze kindermaat?;
  • Kun je deze kledingmaat omrekenen in UK en US maten?;
  • Handige informatie over deze kindermaten in tabellen.

Leeftijd

Vanaf welke leeftijd heb je maat 104 nodig? Deze vraag hoor je vaak in kinderkleding winkels. Als je kleding voor iemand anders gaat kopen kan dat erg lastig zijn. Op basis van de gemiddelde leeftijd en lengte kun je bepalen welke leeftijd bij een bepaalde kindermaat hoort. De leeftijd bij maat 104 is 4 jaar.

Maat 104 of 110?

Is het kind erg groot voor zijn of haar leeftijd? Misschien heb je dan maat 110 nodig. Dit is afhankelijk van de lengte van het kind. Indien je twijfelt tussen maat 104 of 110, dien je de lengte op te meten. Per kindermaat heb je 5 tot 6 centimeter marge naar beneden. Is het kind groter dan 1 meter en 4 centimeter? Dan heb je maat 110 nodig. is het kind kleiner dan 99 centimeter? Dan heb je kleding in 98 nodig. Verderop deze pagina lees je meer informatie over hoeveel cm deze kindermaat precies is.

Maat 104 omrekenen

De Engelse (UK) en Amerikaanse (US) kindermaten hebben een andere maatvoering en benaming dan e Nederlandse variant. Je zult ze ook niet eenvoudig kunnen ‘schatten’. Met behulp van een tabel kun je maat 104 omrekenen. Binnen één oogopslag zie je zo precies welke UK of US maat je nodig hebt.

Het is erg handig om deze tabel te gebruiken tijdens het bestellen van kleding op bijvoorbeeld Kleertjes of een andere online kinderkleding winkel. Ook daar kun je een tabel inzien waarmee je de kindermaten kunt omrekenen. Soms worden daar de originele fabrieksmaten gebruikt in plaats van de EU, UK of US maten.

Maat 104US (Amerikaans)UK (Engels)
1044T4

Hoeveel cm?

Hoe groot moet een kind zijn om in een bepaalde kledingmaat te passen? Dit is een vraag die veel ouders hebben. Het antwoord daarop is erg eenvoudig. De maatvoering van kinderkleding gaat namelijk op lengte. De vraag hoeveel cm maat 104 is, is dan ook eenvoudig te beantwoorden: Maximaal 104 centimeter. Daarbij heb je ongeveer 5 centimeter ruimte naar beneden toe. Het kind mag voor deze kindermaat dus een maximale lengte hebben van 1 meter en 4 centimeter maar moet minimaal 99 centimeter groot zijn.

Kindermaat 104 tabel

Met behulp van de onderstaande tabel kun je alle informatie nog eens goed bekijken. Je ziet hier hoeveel cm de kindermaat is en ook welke leeftijd daarbij hoort. Naast deze kledingmaat kun je de gegevens ook bekijken van een grotere en kleinere variant.

98Maat 104110
3 jaar4 jaar5 jaar
93 - 98 cm99 - 104 cm105 - 110 cm
Maat 104
Populaire kinderkleding in deze kindermaat

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*