Maat 50

Als je in verwachting bent, dan ga je een hele bijzondere tijd tegemoet. Er groeit nieuw leven in je buik waar je voor mag gaan zorgen, maar er komt al voor de geboorte veel op je af. Denk aan het inrichten van een babykamer, het regelen van kinderopvang indien nodig, een kinderwagen aanschaffen en alle overige spullen die je voor een pasgeboren kindje nodig hebt. En vergeet natuurlijk de nodige ongevraagde adviezen niet. Ook rompertjes, sokjes, een mutsje en wat setjes kleding voor de baby vallen onder de eerste benodigdheden. Je wilt je baby natuurlijk wel lekker warm aankleden wanneer hij of zij vanuit jouw warme buik ter wereld komt. Als je weet welk geslacht je kindje heeft dan kun je gericht op zoek gaan naar kleding. Maar ook als je het nog niet weet dan zijn er voldoende basics die leuk zijn om te kopen. Ontdek hieronder alles over maat 50.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Babykleding maat 50 (0-1 maand)

De juiste maat kiezen

Wanneer je op zoek gaat naar kleding voor je baby, dan is het goed om te weten welke maat jouw kindje nodig heeft. Zeker bij een eerst kindje kan het lastig zijn om de juiste maat kleding te bepalen. De kledingmaat van je baby is in principe gelijk aan de lengte van je baby in centimeters. De meeste pasgeboren baby’s beginnen dan ook met maat 50. Deze kleding passen ze totdat ze ongeveer een maand oud zijn. Maat 50 is eigenlijk een hele bijzondere maat, want dit zijn de eerste kleertjes die je baby aan kan na zijn of haar geboorte. Veel ouders besteden dan ook extra veel zorg en aandacht aan deze eerste kleertjes.

Maat 50 wordt gebruikt wanneer een baby een lengte heeft van ongeveer 45 tot 50 centimeter en zo rond de 3 kilo weegt. Boven de 3500 gram heeft je kindje vaak een maat groter nodig. Natuurlijk hangt dit ook af van de bouw van jouw baby.

Maat 50

Kleding in maat 50 is geschikt voor baby’s met een borstomvang tot 38,5 centimeter, een taille tot 38,5 centimeter, een heupomtrek tot 37 centimeter en een beenlengte (gemeten aan de binnenkant) tot 19 centimeter.

Uiteraard kun je je baby pas opmeten na de geboorte. Twijfel je daardoor of maat 50 wel geschikt is of wil je dat je kindje de kleding wat langer aan kan? Kies dan voor een maatje groter, maat 56. Dit is ook aan te raden wanneer je op zoek bent naar een passend kraamcadeautje, omdat de meeste ouders in de maanden van de zwangerschap al genoeg babykleertjes in maat 50 gekocht hebben.

Meer maten voor andere leeftijden in een tabel (per leeftijd):

LeeftijdKindermaatLengte
1 jaarmaat 8682 - 86 cm
2 jaarmaat 9287 - 92 cm
3 jaarmaat 9893 - 98 cm
4 jaarmaat 10499 - 104 cm
5 jaarmaat 110105 - 110 cm
6 jaarmaat 116111 - 116 cm
7 jaarmaat 122117 - 122 cm
8 jaarmaat 128122 - 128 cm

Maat 50 bepalen

Andere maten berekenen:

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*