Broekmaat kinderen

Het bepalen van de broekmaat van een kind werkt met EU maten vrij eenvoudig. Je bent vast en zeker bekend met de maten zoals deze in de Nederlandse winkels worden gebruikt, zoals maat 92. Deze kindermaat wordt afgeleid aan de lengte van een kind. Wanneer een kind tussen de 86 en 92 cm lang is, dan heeft hij of zij maat 92. Deze maten worden gebruikt in shirtjes, maar ook in kinderbroeken. Wanneer je kindje dus maat 92 heeft, dan kan je een broek nemen met kindermaat 92. De lengte van de broek is dan gebaseerd op de lengte van het kind en zal hierdoor goed zitten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle kindermaten & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor baby’s omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten
EU broekmaat kinderenCentimeters
8645
9249
9852
10457
11062
11667
12272
12877
13481
14087
14691
15295
15898

Broekmaat kind tabel

In onderstaande maattabel kan je de broekmaten in centimeters vinden voor een kind. De totale lengte van de broek kan je vinden aan de rechterkant van de tabel. Aan de linkerkant van de tabel zie je de EU kindermaat. Voor kinderen is het erg fijn als een broek een beetje kan mee rekken. Een stretch stof is dan ook aan te raden. Bekijk bij de eigenschappen van een broek van elke stof het is gemaakt.

Broekmaten van kinderen omrekenen

Heb je een leuke broek gezien en wil je de maat omrekenen van een buitenlandse maat naar een Europese? Bepaal dan eerst welke maat broek of jeans je kind heeft. Heeft je kind bijvoorbeeld maat 110? En wil je weten welke broekmaat dit in US of UK maten is? Bekijk dan de pagina met buitenlandse maten en reken hier om welke broek of jeans jouw kind het beste past.

Broekmaat kind

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*