Maat 68

Maat 68 is een kledingmaat voor baby’s. Gemiddeld bereiken ze dit schattige kledingmaatje als ze een maand of vier oud zijn. In de meeste gevallen kunnen ze maat 68 dragen tot ze zo’n zes maanden oud zijn. Over het algemeen passen ze in totaal dus ongeveer twee maanden lang in deze maat. Het is dus zeker geen overbodige luxe om extra veel setjes te kopen in maat 68! Ook is babykleding in die maat gewoon ontzettend leuk om cadeau te krijgen of juist te geven. Geef je een kleinere maat (bijvoorbeeld maat 50 of 56), dan is er een kans dat het kindje het bij de geboorte al niet meer past of dat hij of zij het maar een paar keer aan kan. Met maatje 68 zit je altijd goed!

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Ook bij een kraamfeest is kleding in maat 68 erg fijn om te krijgen. Zeker met jonge kinderen wordt er nog wel eens wat vies. Het is prettig om het kindje dan gelijk in schone kleren te kunnen steken.

Gewicht en lengte baby bij maat 68

Baby’s die maat 68 dragen, hebben meestal een gewicht tussen 7 en 8 kilo. Gemiddeld zijn ze tussen de 63 en 68 centimeter lang. Voor het bepalen van de juiste maat kan het ook handig zijn om de taille, heupomvang, borstomvang en beenlengte van het kindje op te meten. Is je kindje groter, dan is het slim om een grotere maat kleding te kopen. De opvolgende maat is 74.

Is je kindje iets kleiner, dan groeit het vanzelf in maat 68. Is het pakje superschattig, maar is je baby’tje er nog iets te klein voor? Dan kun je even wachten met aantrekken of de mouwtjes en pijpjes een keertje oprollen. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft.

Maat 68

De leukste babykleding kopen in maat 68

Of het nu gaat om kleding kopen voor je eigen zoontje of dochtertje of een leuke outfit bestellen voor het kindje van een ander, shoppen voor babykleding is altijd leuk! Er is ontzettend veel keuze qua stijlen en kleuren en je kunt kiezen voor stoere, lieve, moderne of juist traditionele babykleding. Kies voor een outfit die past bij een jongen of een meisje of ga juist voor een genderneutraal babypakje.

Is het een cadeautje? Dan is de verleiding misschien groot om vanuit je eigen smaak te kiezen. Toch is het ook handig om te bedenken wat de ouders van het kindje leuk vinden. Je wilt immers wel dat de kleding gedragen wordt!

Reageren kan hieronder.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*