Maat 158

Bij de kindermaten kun je bij jezelf een aantal vragen hebben. Zo kun je je afvragen bij welke leeftijd een bepaalde kindermaat hoort. In het buitenland kom je weer andere kledingmaten tegen waardoor je bijvoorbeeld maat 158 moet gaan omrekenen. Om de maat iets tastbaarder te maken kun je in de tabel op deze pagina de afmeting in cm en de leeftijd bekijken die horen bij deze kledingmaat.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Onderwerpen die op deze pagina worden besproken zijn:

  • Welke leeftijd hoort er bij maat 158?;
  • Hoe kan ik maat 158 omrekenen naar UK en US maten;
  • Wat is de lengte in cm bij deze kindermaat;
  • Welke kindermaat heb ik nodig;
  • Tabellen met handige informatie.

Leeftijd

Maat 158 kun je vanaf een bepaalde leeftijd dragen. Op basis van een gemiddelde groei en postuur kun je aannemen dat vanaf 13 jaar kleding in deze maat gekocht en gedragen kan worden. Op basis van een gemiddelde lengte en leeftijd kan bepaalt worden hoe groot kleding moet zijn zodat bijna iedereen dit kan dragen.

De ontwikkeling en groei van kinderen tot aan de puberteit gaat namelijk voor bijna iedereen gelijk. Het kan wel zo zijn dat een kind sneller of langzamer groeit dan zijn leeftijdsgenoten. Je weet dan al dat je een grotere of kleinere maat nodig hebt dan eigenlijk bij zijn of haar leeftijd ‘past’.

Maat 158 of 164?

Kleding kopen voor kinderen kan soms erg lastig zijn. Je weet immers dat een kind nog gaat groeien dus kleding dat nu precies goed zit, kan wellicht over een paar maanden al wat krapper aan gaan voelen. Je moet daarom altijd kinderkleding kopen dat iets ruimer zit dan dat je het voor jezelf zou gaan kopen. Jij groeit immers niet meer in de lengte, kinderen doen dit nog wel.

Bij twijfel of je maat 158 of 164 nodig hebt, kun je eenvoudig twee kledingstukken passen. Je ziet zo het snelste welke kindermaat je nodig hebt. Indien je online kinderkleding wilt gaan bestellen kun je een maattabel gebruiken. Je ziet daarin onder andere (afhankelijk van het kledingstuk) de armlengte, borstomvang, heupomvang, tailleomvang of de beenlengte. Door de afmetingen na te meten vanaf het kind, kun je zo bepalen of je maat 158 of 164 nodig hebt.

Maat 158 omrekenen

In het buitenland worden andere maten gebruikt dan we in Nederland gewend zijn. Daardoor kan het zijn dat deze kindermaat daar niet wordt verkocht. Je komt in Amerika en Engeland kinderkleding tegen waarin de leeftijd in jaren wordt gebruikt. Vaak staat er achter de letter ‘T’ (Toddler). Wat kleuter, kind betekent in het Nederlands. Maat 158 omrekenen doe je eenvoudig met een maattabel. Hierin kun je de Engelse en Amerikaanse kindermaten terugvinden. Hieronder kun je kindermaat 158 omrekenen met UK en US maten. Erg handig wanneer je online kleding wilt bestellen maar de maatvoering anders is.

Maat 158US (Amerikaans)UK (Engels)
15813T13

Hoeveel cm?

De lengte van het kind zorgt in grote maten voor de keuze van een bepaalde kledingmaat. De lichaamslengte meet je eenvoudig op vanaf de bovenkant van het hoofd tot aan de tenen. Met een tabel kun je vervolgens zien welke kindermaat het beste bij je past. De vraag hoeveel centimeter maat 158 is, zie je in de tabel hieronder. Elke kledingmaat voor kinderen hebben een marge van ongeveer 5 centimeter. In de tabel zie je precies hoeveel centimeter maat 158 groot is.

Kindermaat 158 tabel

Hieronder zie je de afmetingen en leeftijd van de kindermaat 158. Daarnaast zie je ook de afmetingen en leeftijd van een grotere en kleinere maat. Zo heb je altijd een handig overzicht bij de hand en kun jij kinderkleding kopen in de juiste maatvoering.

152Maat 158164
12 jaar13 jaar14 jaar
147- 152 cm153- 158 cm159- 164 cm
Maat 158
Populaire kinderkleding in deze kledingmaat

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*