Maat 128

Kinderkleding is verkrijgbaar in verschillende maten. Zo ook in maat 128. Op deze pagina lees je daar meer informatie over. Wanneer (vanaf welke leeftijd) draag je bijvoorbeeld deze kindermaat?

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Ook kun je meer info lezen over onder andere de volgende kenmerken van deze kinder kledingmaat:

  • Kindermaten omrekenen (UK en US maten);
  • Hoeveel cm is deze kledingmaat;
  • Welk maat kies je wanneer je twijfelt tussen 128 en 134;
  • Tabellen met handige gegevens.

Leeftijd

Vanaf wanneer pas je in de kleding met deze kindermaat? Veel kinderen, maar ook ouders willen dat graag weten. Je merkt snel genoeg wanneer kleding krapper begint te zitten. Wanneer kinderen 8 jaar zijn, hebben ze maat 128. Dit is gebaseerd op gemiddelden. Het kan dus zijn dat uw kind deze kledingmaat al draagt op de 7e levensjaar, maar vanaf 9 jaar kan dat ook.

Het zijn indicatoren waarmee gewerkt wordt. De leeftijd van maat 128 kan dus iets afwijken indien uw kind iets groter of kleiner is dan gemiddeld. Dit is helemaal geen ramp.

Maat 128 of 134?

Bij twijfelgevallen tussen maat 128 of 134 is het raadzaam om een groter exemplaar te kopen. Kinderen groeien immers, soms ineens heel snel, en kleding kan dan al gauw te klein worden. Dat is natuurlijk zonde. Broeken kun je eenvoudig omslaan waardoor deze altijd passen. Ook een riem zorgt ervoor dat de broekmaat iets groter kan zijn dan je wellicht voor een volwassen persoon zou kopen.

In een kledingwinkel kun je allerlei kinderkleding passen. Je kunt op die manier het beste vergelijken welke het beste zit. Vervolgens kun je op internet allerlei leuke kleding bestellen in de juiste maatvoering.

Maat 128 omrekenen

Wanneer je iets wilt bestellen dat een andere maatvoering heeft, zoals de Engelse of Amerikaanse maten, moet je deze eerst omrekenen naar de Europese kindermaten. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Maat 128 omrekenen gaat echter erg eenvoudig door gebruik te maken van een tabel. Hierin kun je de UK en US maten bekijken en vergelijken met de maar die je nodig hebt. In de onderstaande tabel kun je de UK en US kindermaten bekijken die horen tot deze kinderkledingmaat.

Maat 128US (Amerikaans)UK (Engels)
1287T/ 8T8

Hoeveel cm?

De lengte van het kind bepaalt in vrijwel alle gevallen welke kledingmaat je nodig hebt. Hoeveel cm maat 128 is wordt dan ook veel gevraagd samen met de vraag vanaf welke leeftijd je het kunt dragen. Als een kind de lengte heeft van minimaal 123 centimeter maar niet langer is dan 128 centimeters, kun je gebruik maken van deze kindermaat. Als je nu bijvoorbeeld maat 122 draagt en dit voelt strak aan waardoor je niet meer fijn kunt bewegen en spelen, ben je toe aan de volgende kindermaat.

Kindermaat 128 tabel

In de onderstaande tabel kun je nog eens bekijken wat de afmeting is van deze kledingmaat. Je ziet hoeveel cm het is maar ook vanaf welke leeftijd je het kunt dragen. Om het iets eenvoudiger te maken of indien je twijfelt, zie je ook een grotere en een kleinere maat. Je kunt zo eenvoudig de juiste kiezen.

122Maat 128134
7 jaar8 jaar9 jaar
117 - 122 cm123 - 128 cm129- 134 cm
Maat 128
Populaire kleding in deze kindermaat

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*