Maat 146

Kinderen rond de leeftijd van 11 jaar dragen vaak kleding in deze maat. Op deze pagina kom je vrijwel alles te weten over de maat 146 voor kinderen. Je komt deze kledingmaat tegen in kinderkleding bij broeken, shirts, polo’s, truien, onderbroeken en overhemden.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Op deze pagina kom je meer te weten over onder andere:

  • Welke leeftijd hoort er bij kindermaat 146;
  • Hoeveel cm heeft deze kindermaat;
  • Moet ik maat 146 of 152 kiezen?;
  • Kindermaat omrekenen.

Leeftijd

De leeftijd speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een bepaalde kledingmaat. Op basis van de gemiddelde lengte en gewicht van kinderen zijn de kindermaten gebaseerd. In de tabel die je op deze pagina kunt bekijken zie je dat maat 146 hoort bij de leeftijd van 11 jaar. Kinderen rond die leeftijd hebben vaak nog geen puberteit en ontwikkeling zich vrij gemiddeld. Daardoor is de kans groot dat deze kledingmaat goed past. Het kopen van kleding als cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag, kan prima met de leeftijd als uitgangspunt.

Maat 146 of 152?

Het is soms erg lastig om de juiste kindermaat te kiezen. Indien je net in een grijs gebied zit tussen maat 146 en 152 in dan adviseren wij altijd om voor de grotere maat te gaan. Kleding kan wellicht nu prima zitten in de kleinere kindermaat, echter groeien kinderen waardoor de kleding al snel te krap kan gaan zitten. Het is natuurlijk zonde wanneer net nieuw gekochte kinderkleding na enkele maanden niet meer passen.

Maat 146 of 152 is qua pasvorm iets verschillend, je ziet het vooral terug in de lengte van bijvoorbeeld een broek. Hierbij zijn de broekspijpen langer en is de breedte iets wijder dan bij een kleinere broekmaat. Ga je in het buitenland kinderkleding kopen? Je moet dan wellicht de kindermaat gaan omrekenen.

Maat 146 omrekenen

Als je online kinderkleding wilt kopen kun je erachter komen dat de maatvoering anders is dan je zou verwachten. Het kan zijn dat de Engelse (UK) of Amerikaanse (US) maten worden gebruikt. Deze lijken totaal niet op de Nederlandse variant. Maat 146 omrekenen van EU naar UK of US gaat erg eenvoudig. Je kunt hiervoor een tabel gebruiken. Je ziet zo in één oogopslag welke kledingmaat je nodig hebt in een ander land.

Maat 146US (Amerikaans)UK (Engels)
14610T / 12T11

Hoeveel cm?

De kledingmaten voor kinderen worden weergegeven met een lengtemaat. Het is daarom erg eenvoudig te bepalen welke maat je nodig hebt. Kinderen met een lengte tussen de 141 en 146 centimeter zijn het meest geschikt om deze kledingmaat te dragen. Echter is het ook mogelijk voor kinderen met langere armen en benen om hiervoor te kiezen terwijl de totale lengte korter is dan 141 centimeter. Hoeveel cm maat 146 is kun je ook bekijken in de onderstaande tabel.

Kindermaat 146 tabel

Bekijk hieronder meer informatie over deze kindermaat. Zo zie je hoeveel cm het is samen met de leeftijd. Daarnaast zie je ook dezelfde informatie voor een kleineren en een grotere kindermaat.

140Maat 146152
10 jaar11 jaar12 jaar
135 - 140 cm141 - 146 cm147- 152 cm
Maat 146
Populaire kleding in deze kindermaat

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*