Maat 152

Kindermaten worden op een andere manier gebruikt dan bij de kledingmaten voor volwassenen. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over maat 152 voor kinderen. Ook heb je de mogelijkheid om de maten te bekijken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Je leest verderop meer over onder andere:

  • Welke leeftijd hoort bij deze kindermaat;
  • Hoe groot is deze kledingmaat in centimeters;
  • Maat 152 omrekenen naar UK of US;
  • Welk maat heb je nodig?

Leeftijd

Op basis van de leeftijd van het kind kan de kledingmaat worden bepaald. Dit gebeurt op basis van de gemiddelde lengte en gewicht. Is jouw kind groter, kleiner, dikker of dunner dan andere kinderen, dan kan het zijn dat je een andere kindermaat nodig hebt. De leeftijd die hoort bij maat 152 is 12 jaar. Doordat kinderen zich elk op een eigen tempo ontwikkelen, verschilt ook de kindermaat bij elk kind. In de klas zie je ook niet dat elk kind even lang is.

Maat 152 of 158?

Indien het kind nu deze maat draagt dan heb je binnenkort een grotere kledingmaat nodig. Als je twijfelt tussen maat 152 of 158, dan kun je beter gaan voor de 158. Het kind groeit er namelijk vanzelf in. Ook is een beetje bewegingsvrijheid erg lekker. Te strakke kleding zit niet lekker en kan daarnaast ook bij de naden gaan scheuren wanneer het kind lekker aan het spelen is. De afmetingen van 158 kun je gebruiken als je twijfelt tussen beide kledingmaten.

Maat 152 omrekenen

In het buitenland worden vaak andere kledingmaten gebruikt. Zo kom je voor kinderkleding in Amerika en Engeland vaak de Toddler maten tegen. Daar waar in Nederland de kindermaten op lengte worden verkocht, gaat het in de US en UK juist op leeftijd. Zo kom je daar kinderkleding tegen met bijvoorbeeld de benaming 11T, 12T of 13T. Het is dan erg handig om te weten welke Nederlandse maar daaraan gelijk is. Maat 152 omrekenen kan met de onderstaande tabel. Je kunt maat 152 omrekenen met de onderstaande tabel voor de EU, UK en US maten.

Maat 152US (Amerikaans)UK (Engels)
15212T12

Hoeveel cm?

Een kledingmaat voor kinderen wordt altijd gekoppeld aan een bepaalde lengte en leeftijd. Het is geschikt voor kinderen met een lengte van 147 -152 centimeter. Nu kan het voorkomen dat uw kind langere benen heeft dan anderen en voor bijvoorbeeld een broek een grotere broekmaat beter zit. Je kunt het beste altijd een maattabel bekijken waarin de afmetingen van de kledingstukken in staan vermeld. Je kunt deze dan vergelijken met de afmetingen in cm van het kind.

Kindermaat 152 tabel

Met behulp van de kindermaat 152 tabel kun je zien hoeveel cm deze maat is en welke leeftijd erbij hoort. Je ziet daarnaast ook dezelfde informatie van een grotere en kleinere kindermaat.

146Maat 152158
11 jaar12 jaar13 jaar
141 - 146 cm147- 152 cm153- 158 cm
Maat 152 kinderkleding
Populaire kleding in deze maat

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*