Maat 92

Op deze pagina vind je alle informatie over kindermaat 92. Maat 92 komt veel voor onder kinderen. Doordat kinderen snel groeien is het belangrijk om de juiste kinderkledingmaat te kopen. Het is zonde om kleding te kopen dat bijvoorbeeld te klein is, maar een veel te grote trui ziet er ook niet mooi uit.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER de maten & tabellen bij Kleertjes >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabel met kindermaten

Wij vertellen je over maat 92:

  • Welke leeftijd?
  • Wat kies je wanneer je twijfelt tussen 92 of 98?
  • Hoeveel cm is een kind bij 92?
  • Een handige tabel waarmee je kan omrekenen

Leeftijd

Welke leeftijd heeft een kind wanneer deze maat 92 draagt? Een kind draagt dit wanneer het 2 jaar oud is. Uiteraard verschilt elk kind qua lengte, hierdoor kan het voorkomen dat het ene kind bijvoorbeeld dit al draagt wanneer het nog 1 jaar is. Gemiddeld gezien is dit echter de leeftijd van een kind wanneer het maat 92 draagt.

Maat 92 of 98?

Zal ik maat 92 of 98 kopen? Twijfel je ook vaak tussen de kindermaten? Dat is helemaal niet gek, bijna elke ouder heeft dit probleem wel eens. Wanneer je twijfelt, meet dan je kind op. In principe is het zo dat wanneer een kind langer is dan 92 cm u moet kiezen voor een stapje groter. Doordat een kind nog volop in de groei zit zal 92 misschien heel even passen, maar al snel te klein worden. Een grotere maat is dan beter. Vergelijk hieronder in de tabel.

Maat 92 omrekenen

Wil je maat 92 omrekenen naar US of UK? Dit zijn Amerikaanse (US) of Engelse maatvoeringen. In onderstaande tabel kan je eenvoudig zien welke Amerikaanse of Engelse maat gelijk staat aan 92. Erg handig wanneer je in het buitenland kleding gaat kopen, of wanneer je online iets gaat bestellen en er gebruik wordt gemaakt van US of UK maten.

Maat 92US (Amerikaans)UK (Engels)
922T24M

Hoeveel cm?

Het getal staat voor de lengte in cm (centimeters). Op deze manier kan je vrij eenvoudig de juiste kindermaat bepalen. Let er wel op dat het kind niet langer dan 92 cm moet zijn, in dat geval is een maatje groter alweer nodig. Wanneer het aantal centimeters tussen twee maten in zit, in dit geval tussen 86 en 92, dan is dit de juiste en zal de kleding goed zitten. Het opmeten van een kind doe je door hem of haar met een rechte rug tegen een muur aan te zetten

Kindermaat 92 tabel

86Maat 9298
1-2 jaar2 jaar3 jaar
81 - 86 cm87 - 92 cm93 - 98 cm

Kleding maat 92

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*