Maat 122

De maten van kinderkleding worden weergegeven met een andere maatvoering dan dat je dat bij volwassenen ziet. Het kan daarom lastig zijn om kinderkleding in de juiste kledingmaat te kopen. Op deze pagina lees je alle info over de maat 122.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Meer:

  • Welke leeftijd hoort er bij kindermaat 122;
  • Maat 122 omrekenen naar UK of US maten;
  • Hoeveel cm is maat 122;
  • Bij twijfel kiezen uit 122 of 128;

Leeftijd

Vanaf welke leeftijd kan een kind maat 122 aan? Deze vraag wordt in menig kledingwinkel vaak gesteld. De kindermaten zijn samengesteld op basis van de gemiddelde lengte van kinderen. Kindermaat 122 komt daardoor overeen met de leeftijd van 7 jaar. Is het kind iets groter voor zijn leeftijd dan andere kinderen? Je zult dan al sneller naar maat 128 moeten overstappen. Is het kind iets kleiner? Ook dan is er geen probleem. Je kunt dan het beste kiezen voor kledingmaat 116.

Maat 122 of 128?

Tijdens de groei van kinderen is het soms lastig inschatten hoe snel een kledingstuk te klein wordt. Het ene moment groeien ze immers sneller dan het andere moment. Tijdens het kopen van nieuwe kleding kun je hier rekening mee houden. Indien je twijfelt tussen maat 122 of 128 kun je het beste gaan voor de grootste kledingmaat. Je ziet bij de broekmaten voor kinderen vaak handige hulpmiddelen zodat je het kunt omslaan zonder dat je het ziet. Je kunt zo langer profiteren van een kledingstuk. Dit kun je ook doen voor truien of overhemden.

Maat 122 omrekenen

Buitenlandse kledingstukken kunnen worden verkocht met een andere maatvoering. Je komt dan bijvoorbeeld Amerikaanse of Engelse maten tegen. Deze worden vaak als US of UK verkocht. Heb jij geen idee welke jij daarvan nodig hebt? Gelukkig ben je niet de enige. Maat 122 omrekenen kun je eenvoudig met de onderstaande tabel doen. Je ziet daar naast de Nederlandse/ Europese kindermaat ook die van Amerika en Engeland.

Maat 122US (Amerikaans)UK (Engels)
1227T7

Hoeveel cm?

De lengte van een kind is bepalend bij de keuze van een bepaalde kindermaat. Een maat voor kinderkleding heeft een marge van ongeveer 5 tot 6 centimeter. Dit wil zeggen dat het kind van een bepaalde kindermaat maximaal 5 tot 6 centimeter kleiner mag zijn. Ben je kleiner dan heb je een kleinere kindermaat nodig. Hoeveel cm maat 122 heeft kun je bekijken in de onderstaande tabel. Hou jij van iets ruimer zittende kleding? Dan kun je hier uiteraard iets van af wijken. Je dient er ook rekening mee te houden dat je het komende half jaar iets groeit, als je kleding koopt voor het volgende seizoen kun je vaak beter alvast een grotere kledingmaat aanschaffen.

Kindermaat 122 tabel

In deze tabel kun je bekijken welke afmetingen er horen bij deze kindermaat. Zoals hierboven al is vermeld zie je hier hoeveel cm de kindermaat is, maar ook welke leeftijd erbij hoort. Om het iets meer compleet te maken kun je het ook bekijken van een grotere en kleinere kledingmaat voor kinderen.

116Maat 122128
6 jaar7 jaar8 jaar
111 - 116 cm117 - 122 cm123 - 128 cm
Maat 122
Populaire kinderkleding in deze kindermaat

Reageren kan hieronder.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*