Maat 98

Je kunt hier alle relevante informatie vinden over maat 98. We vertellen je de gemiddelde leeftijd, de lengte en geven je advies wanneer je twijfelt. Ontdek de tabellen en uitleg m.b.t. het omrekenen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Op deze pagina vind je info over:

  • Welke leeftijd gemiddeld?
  • Wat kies je, 98 of 104?
  • Hoeveel cm?
  • Omrekenen in de tabel

Leeftijd

Ben je benieuwd welke leeftijd een kind heeft wanneer hij maat 98 heeft? Gemiddeld is een kind 3 jaar, soms iets eerder. Je zou kunnen zeggen dat een kind tussen de 2,5 en 3,5 jaar oud is wanneer hij of zij dit past. Uiteraard is geen kind gelijk qua lengte en is dit een gemiddelde, kleine afwijkingen kunnen voorkomen. Deze gegevens kan je zien als richtlijn.

Maat 98 of 104?

Twijfel je tussen deze maten? Het komt vaak voor dat een kind voor je gevoel net tussen twee maten in zit. Doordat kinderen snel groeien worden kleren al snel te klein. Een regel om met de lengte de juiste kledingmaat te bepalen is: De lengte mag niet langer dan 98 cm zijn. Wanneer een kind langer is dan is 104 nodig. Het aantal centimeters vind je door de lengte te meten, is deze tussen de 92 en 97 cm. Er boven of eronder is groter of kleiner.

Maat 98 omrekenen

Via onderstaande tabel kan je omrekenen naar UK (Engelse kindermaten) of naar US (Amerikaanse kindermaten). Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent in het buitenland of wanneer je online kleding gaat bestellen en er gebruik wordt gemaakt van buitenlandse kindermaten die je wilt omrekenen.

Maat 98US (Amerikaans)UK (Engels)
983T2 - 3

Hoeveel cm?

Hoeveel cm komt overeen met 98? De Nederlandse kindermaten zijn gebaseerd op de lengte, in het buitenland wordt het anders benoemd, zoals het aantal maanden of de leeftijd in jaren. Het wil zeggen 98 cm. Je hebt dit wanneer je tussen de 92 en 97 cm lang bent. De lengte van een kind kan je opmeten door hem of haar recht tegen een muur te laten staan. De hakken dienen ook tegen de muur te staan, vervolgens meet je de bovenzijde van het hoofd voor de lengte.

Broekmaat kind

Kindermaat 98 tabel

92Maat 98104
2 jaar3 jaar4 jaar
87 - 92 cm93 - 98 cm99 - 104 cm

Reageren kan hieronder.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*