Maat 86

Hoera! Jouw kleine spruit viert alweer zijn of haar eerste verjaardag. Een echte mijlpaal. Want het is precies een jaar geleden dat die kleine deugniet in jouw leven kwam. En wat is er veel veranderd! Vooral het eerste jaar gaat razendsnel. Niet alleen de ontwikkeling, maar ook de groei. Want waar jouw kleine en schattige baby begon in kleertjes van maatje 50 of 56, wordt het nu alweer tijd voor maat 86. Lees hieronder meer over maat 86 (12 – 18 maanden).

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Maat 86 (12 – 18 maanden)

Waarom maat 86?

Inmiddels weet jij wel beter. Die maat staat zo ongeveer voor de lengte van het kindje. Maar lang niet iedereen weet dit meteen. Voor mensen die graag een kledingstuk cadeau doen, is het dan ook erg lastig om te bepalen welke maat je kiest. Hier is een mooie tabel voor:

  • Maat 40 – 50 hoort bij een leeftijd van 0 tot 1 maand
  • Maat 51 – 56 hoort bij een leeftijd van 1 tot 2 maanden
  • Maat 57 – 62 hoort bij een leeftijd van 2 tot 4 maanden
  • Maat 63 – 68 hoort bij een leeftijd van 4 tot 6 maanden
  • Maat 69 – 74 hoort bij een leeftijd van 6 tot 9 maanden
  • Maat 75 – 80 hoort bij een leeftijd van 9 tot 12 maanden
  • Maat 81 – 86 hoort bij een leeftijd van12 tot 18 maanden

Maat 86 (12 – 18 maanden)

De kledingmaat is een richtlijn

Dat jouw kleintje nu toe is aan maat 86 is dus niet zo vreemd. Meestal gebeurt dit tussen de 12 en 18 maanden. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Het is maar een gemiddelde. Misschien is jouw kindje wat aan de kleine kant en past het nog wel even in maat 81. Maar het kan ook zijn dat je al een hele flinkerd hebt. Vaak zie je dat bij lange vaders en lange moeders. Het is niet gek dat jouw kindje dan in deze fase al in de range van maat 87 tot 92 zit.

Kledingmaten volgen elkaar snel op

Maat 86 hoort bij een heel leuke fase. Dit is het moment waarop kindjes vaak hun eerste stapjes los gaan zetten. Meestal hebben ze al wat rondjes om de tafel gelopen of stevig aan jouw handen. Maar uiteindelijk lopen ze zelf weg en moet je dan eens zien hoe trots ze kijken. Kleertjes komen meteen heel anders uit. In dat maatje 86 lijkt jouw kleine opeens een stuk groter nu hij of zij loopt. Geniet er maar van. Voordat je het weet is de volgende kledingmaat alweer aan de beurt. En dat gaat vaak harder dan je denkt.

Reageren kan hieronder.