Maat 116

De maten van kinderkleding worden in veel gevallen weergegeven in een lengtemaat. In het buitenland kom je ze echter weer tegen in de leeftijd in jaren. Daarnaast is er nog veel onduidelijk over de kledingmaten voor kinderen. Op deze pagina kun je voor maat 116 veel te weten komen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Meer informatie:

  • Vanaf welke leeftijd heb je maat 116;
  • Maat 116 omrekenen voor UK of US maten;
  • Hoeveel cm is maat 116;
  • Welke kindermaat bij twijfel tussen 116 of 122?
  • Tabellen met handige informatie.

Leeftijd

De leeftijd van een kind kan als leidraad worden gebruikt bij het kopen van nieuwe kleding. De leeftijd wordt namelijk gekoppeld aan een bepaalde kindermaat. De leeftijd bij maat 116 is namelijk ongeveer 6 jaar. Het kan zijn dat het kind deze maat al eerder nodig heeft. Wellicht groei je sneller voor je leeftijd of heb je langere armen of benen dan je leeftijdsgenoten. Het zijn daarom ook leidraden en geen vaste regels waar je je aan dient te houden.

Maat 116 of 122?

Er kan daardoor soms verwarring ontstaan over welke maat je nodig hebt. Twijfel je tussen maat 116 en 122? Als het verschil erg groot is, kun je het beste gaan voor de kindermaat die het lekkerst zit. Je moet het immers de hele dag aan en er is niks vervelends dan kleding dat te strak zit of juist de hele tijd afzakt.

De keuze uit maat 116 of 122 is afhankelijk van het soort kledingstuk en de periode waarin je het koopt. Is het om direct te dragen of koop je het in de uitverkoop voor de komende zomer of winter? In dat laatste geval kun je beter voor de grotere kledingmaat gaan. Je weet dan zeker dat het past.

Maat 116 omrekenen

Indien je in het buitenland kleding wilt kopen, moet je rekening houden met een andere maatvoering en het omrekenen daarvan. In Engeland en Amerika kennen ze de Nederlandse maatvoering niet. Er wordt daar gewerkt met Toddler maten en leeftijden. Het principe werkt hetzelfde als in Nederland, je moet enkel weten welke je daar nodig hebt. Je kunt maat 116 omrekenen met behulp van een maattabel.

In deze maattabel zoals hieronder staan de Engelse (UK) en Amerikaanse (US) kindermaten weergegeven naast de Nederlandse/ Europese maten. Het omrekenen gaat erg eenvoudig. Je ziet namelijk direct welke maten gelijk aan elkaar zijn.

Maat 116US (Amerikaans)UK (Engels)
1166T6

Hoeveel cm?

De vraag hoeveel centimeter deze maat 116 is, kun je in de onderstaande tabel bekijken. Zoals je ziet heb je een marge van 5 tot 6 centimeter. Dit wil zeggen dat je maximaal 5 tot 6 centimeter kleiner mag zijn dat de kindermaat die je draagt. Ben jij kleiner of groter? Dan heb je waarschijnlijk een andere kindermaat nodig. Echter kan dit per merk of kledingstuk iets verschillen.

Kindermaat 116 tabel

Met behulp van de onderstaande maattabel zie je overzichtelijk van drie kindermaten hoeveel cm het is en vanaf welke leeftijd je het kunt gaan dragen. Let daarbij wel op het dit gaat over gemiddelden. Je kunt daar qua leeftijd dus iets afwijkend van zijn, Dat is helemaal niet raar.

110Maat 116122
5 jaar6 jaar7 jaar
105 - 110 cm111 - 116 cm117 - 122 cm
Maat 116
Populaire kinderkleding in deze kindermaat

Reageren kan hieronder.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*