Maat 164

Op deze pagina lees je alle informatie over de kindermaat 164. In verschillende kledingwinkels waar kinderkleding wordt verkocht kom je onder andere deze maat 164 tegen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

 • Voor jongens en meisjes de juiste maat
 • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
 • Bekijk de tabellen en uitleg

Je leest hier onder andere meer over de volgende onderwerpen:

 • Welke leeftijd hoort er bij maat 164;
 • Maat omrekenen van en naar UK (Engels) en US (Amerikaans);
 • Welke lengte hoort er bij de kindermaat 164;
 • Tabel met meer informatie over deze kledingmaat.

Leeftijd

De kindermaten worden gekoppeld aan een bepaalde lengte en leeftijd. Hierdoor zie je dat er geen aparte lengtematen of breedtematen verkrijgbaar zijn in bijvoorbeeld broeken. Deze hebben een vaste verhouding die bij vrijwel alle kinderen met deze maat horen te passen. Maat 164 past bij een leeftijd van 14 jaar. Door de gegevens van vele kinderen te analyseren kun je op basis daarvan een bepaalde kledingmaat ontwikkelen. Indien het kind met de leeftijd van 14 jaar ‘gemiddeld’ groeit en een normaal postuur heeft dan past kleding in maat 164 prima.

Maat 164 of 170?

Indien het kind groter is dan gemiddeld of een iets voller postuur heeft, kun je al snel overgaan op een grotere kindermaat. Je hebt dan kleding nodig waar 170 in het label staat. Je zult merken dat broeken ruimer vallen en ook shirts en truien breder zijn en langere mouwen hebben. Er is niets vervelender dan kleding dat te strak zit zodat kinderen niet lekker kunnen spelen of zelfs uit de kleding scheuren omdat er te veel spanning op staat.

De keuze tussen maat 164 of 170 kun je het beste proberen door dezelfde kleding in deze twee maten te kopen of te bestellen en deze goed te passen. Doordat merken een iets andere pasvorm kunnen hebben, heb je wellicht in het ene merk een 164 en in het andere een 170. Omdat het gemiddelden zijn is het niet erg om hier vanaf te wijken. Een kind van 14 loopt niet ‘voor gek’ in een kledingmaat die eigenlijk hoort bij een ouder of jonger kind.

Maat 164 omrekenen

In het buitenland wordt deze maat vaak met een andere benaming gebruikt. Zo kom je in Engeland en Amerika geen lengtematen maar kindermaten in jaren tegen. Ook binnen Europa kunnen de afmetingen van de maten verschillen. Zo valt Italiaanse kinderkleding altijd iets kleiner dan bijvoorbeeld Franse kleding. Het omrekenen van maat 164 kun je hieronder met de tabel doen. Binnen één oogopslag weet je zo wat dezelfde kindermaat is met de UK of US kindermaten.

Wil jij maat 164 omrekenen naar een andere land of een andere maatvoering? In het reactieformulier hieronder kun je je vraag stellen.

Maat 164US (Amerikaans)UK (Engels)
16414T14

Hoeveel cm?

De lengte van het kind is bepalend voor een bepaalde kindermaat. De gemiddelde afmetingen van bijvoorbeeld de armlengte, beenlengte, heupomtrek en borstomvang bepalen hoeveel cm een bepaalde kledingmaat is. De lichaamslengte van het kind wordt als uitgangspunt gebruikt. Je ziet daarom ook dat maat 164 geschikt is voor kinderen die maximaal deze lengte in centimeters hebben. Gemiddeld heb je een marge van 5 centimeter per kindermaat. Dit wil zeggen dat je tot 5 centimeter korter ‘mag’ zijn dan de kindermaat die is aangegeven in het kledingstuk.

Kindermaat 164 tabel

In de tabel hieronder kun je de afmetingen van de kindermaat bekijken. Je ziet daarnaast ook de afmetingen in cm en de leeftijd van een grotere en kleinere maat.

158Maat 164170
13 jaar14 jaar15 jaar
153- 158 cm159- 164 cm165- 170 cm
Maat 164
Populaire kleding in deze kindermaat

6 Reacties

  • Hoi Lindsey,
   Je kunt maat 164 vergelijken met een S. Echter vallen sommige kledingmerken groter uit en heb je toch een XS nodig.
   Welke kleding heb je gezien?
   ^Lz

  • Hoi Rogier,
   Welke merk trainingsbroek heb je gezien? Sommige merken vallen groter dan andere. Over het algemeen komt maat 164 overeen met een maat S.
   ^Lz

 1. is omdat ze 152 heeft van maten maar span het aan de zijkant(brede schouder) vandaar dat ik 164 wil pakken.van welke maten moet ik nemen. s of xs.
  gelijk van 14 jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*