Maat 110

Maat 110 kun je tegenkomen bij kinderkleding voor jongens en meisjes. Vanaf een bepaalde leeftijd en lengte is kleding in deze kindermaat geschikt voor hen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Meer:

  • Hoeveel cm is maat 110?;
  • Maat 110 omrekenen naar UK en US maten;
  • Vanaf welke leeftijd maat 110?;
  • Bij twijfel moet je dan kiezen voor 110 of 116?;
  • Handige tabellen met alle informatie.

Leeftijd

Kinderen van een bepaalde leeftijd hebben een bepaalde lengte. Daaraan zit weer een kledingmaat gekoppeld. In een tabel kun je zien welke leeftijden er zijn voor kinderkleding. De leeftijd van maat 110 is 5 jaar. Wil jij kleding kopen voor iemand van 5 jaar oud? Dan is deze kindermaat in veel gevallen passend. Weet jij namelijk dat het kind groter of kleiner is voor zijn of haar leeftijd? Dan dien je een grotere of kleinere maat te kiezen. Niet iedereen groeit namelijk met hetzelfde tempo.

Maat 110 of 116?

Soms kun je twijfelen tussen twee maten. Dit kan dan erg lastig zijn. Indien je twijfelt tussen maat 110 of 116 kun je daarbij gebruik maken van een aantal simpele vragen. Je kunt je afvragen of het direct gedragen wordt of pas in een volgend seizoen (wintersale of zomersale). Indien het niet direct gedragen wordt kun je beter kiezen voor een grotere kledingmaat. Het kind groeit namelijk nog in de tussentijdse periode. Je zult zien dat het dan goed zit. Te krappe kleding is voor kinderen sowieso niet goed. Dit kan zorgen voor minder bewegingsvrijheid. Ook kan te veel spanning op naden zorgen voor scheuren.

Maat 110 omrekenen

In Nederland wordt vrijwel alle kinderkleding verkocht met de Nederlandse of Europese maatvoering. In landen zoals Amerika (US) of Engeland (UK) kan dat anders zijn. Daar wordt niet gewerkt met de lengte in centimeters, maar de leeftijd in jaren als uitgangspunt. Het omrekenen van kindermaten (van EU naar UK of US) is dan een noodzakelijke stap aangezien niet alle lengtes en leeftijden synchroon met elkaar lopen. Je kunt maat 110 omrekenen met behulp van de onderstaande tabel. Je ziet hier naast de Europese ook de Engelse en Amerikaanse kindermaten.

Maat 110US (Amerikaans)UK (Engels)
1105T5

Hoeveel cm?

De lengte is bepalend bij de keuze van een bepaalde kindermaat. De vraag ‘maat 110 hoeveel cm hoort daarbij’ wordt dan ook vaak gesteld op internet maar ook in menig kledingwinkel komt die vraag dagelijks voorbij. Eigenlijk is het heel logisch. Hoeveel cm maat 110 is, verklapt het al, namelijk maximaal 110 centimeter. Daarbij heb je een marge van 5 tot 6 centimeter kleiner (minimaal 105 cm). In de tabel hieronder zie je precies de lengtes die passen bij deze kindermaat.

Kindermaat 110 tabel

Met een tabel kun je overzichtelijk zien wat hierboven wordt bedoeld. Je ziet hier hoeveel cm de kindermaat is maar ook welke leeftijd daarbij hoort. Je ziet het ook van een kindermaat groter en kleiner. Indien het kind namelijk groter of kleiner is, kun je dat daarmee vergelijken. Je kunt nu kinderkleding kopen dat goed past bij het kind.

104Maat 110116
4 jaar5 jaar6 jaar
99 - 104 cm105 - 110 cm111 - 116 cm
Maat 110
Populaire kinderkleding in deze kindermaat

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*