Maat 80

Babykleding kopen kan een hele klus zijn. Vooral voor een ouder die net voor het eerst papa of mama is geworden kan dit een hele ervaring zijn. In het begin weet je niet welke maat je kindje nodig zal hebben wanneer je kleding gaat kopen online of in een winkel. Babykleding kopen is een leuke voorbereiding voor wanneer je kindje komt, maar is natuurlijk ook nodig wanneer je kindje er al is. Baby’s groeien heel erg snel tijdens deze eerste spannende en leuke levensfase. Het is dus vaak nodig om nieuwe kleding voor je kindje te kopen. Wat veel ouders zeker niet erg vinden om te doen, want wie vindt zijn of haar kindje in nieuwe kleding steken nou niet leuk. Hierbij is het handig om wat informatie te hebben over de verschillende maten babykleding. Hierdoor zal je sneller de juiste maat in kunnen schatten waardoor je kleding minder vaak toch moet ruilen achteraf. Hieronder meer over maat 80 (9-12 maanden).

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Op deze pagina vind je info over:

  • Welke leeftijd gemiddeld?
  • Hoeveel cm?

Maat 80 (9-12 maanden)

Bij elke leeftijd van je baby past een verschillende maat kleding. De maat past bij een bepaalde lengte van de baby die weer correspondeert met een passende leeftijd. Natuurlijk groeit ieder kindje verschillend dus op leeftijd babykleding baseren kan in sommige gevallen niet kloppen. Hoe vervelend is het als je toch de verkeerde maat hebt gekocht. Wanneer je twijfelt over de maat kun je beter voor een maatje groter gaan. Baby’s groeien immers heel snel, dus je kindje zal er dan zo weer in gegroeid zijn.

Voor pasgeboren baby’s wordt een maat van 50 en 56 vaak aangehouden. Dit zijn maten die een baby de eerste twee maanden vaak goed past. Bij veel kledingwinkels lopen de maten babykleding uiteen van maat 50 tot maat 86. Maat 86 is vaak voor kinderen vanaf 11 maanden.

Maat 80 (9-12 maanden)

Babykleding in maat 80

Babykleding in maat 80 is voor baby’s tussen de 9 en 12 maanden. Wanneer een baby net op het grensgeval zit van 9 of 12 maanden kan het zijn dat een baby toch een andere maat nodig heeft. Om zeker te weten dat je de goede maat koopt, is het handig om je kindje soms op te meten. De lengte van je kindje van voeten tot aan het hoofdje is een handige maatstaaf bij het kopen van babykleding. Bij babykleding in maat 80 correspondeert een lengte van 80 cm. Wanneer je kindje net iets langer is dan 80 cm wordt wel aangeraden om toch een maatje groter te kiezen.

Reageren kan hieronder.