Hoofdmaat baby

Babykleding kopen is nu eenmaal de favoriete bezigheid van veel ouders. Vooral bij je eerste kindje is dit heel spannend en weet je eigenlijk nog niet precies welke maten je nodig hebt en nodig zal gaan hebben voor je baby. Bij het shoppen van babykleding hoort natuurlijk ook het kopen van mutsjes en haarbandjes voor je baby. De maat hiervan is moeilijk in te schatten wanneer je niet weet waar je precies naar moet kijken. Hieronder meer over de hoofdmaat van een baby berekenen voor het kopen van babykleertjes.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle kindermaten & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor baby’s omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten

Maattabel hoofdmaat baby

Op het internet kun je gemakkelijk naar een maattabel zoeken waar je de hoofdmaat van je baby kan opzoeken. In deze maattabel staat vaak de grootte van je baby in cm of de leeftijd van je baby met de corresponderende hoofdmaat. Op deze manier weet je precies welke maat goed zal gaan passen bij je baby.

Hierdoor hoef je niet meer terug naar de winkel om de maat te gaan ruilen als het niet past. Ook kun je wanneer je een cadeautje voor iemand met een baby wilt kopen op deze manier kijken aan de hand van de leeftijd van de baby welke maat goed zou moeten passen. Natuurlijk zijn er baby’s die uitzonderingen zijn op de maattabel, maar in veel gevallen zal je zo de goede maat kiezen.

Hoofdmaat baby berekenen

Hoofdmaat van een baby

De hoofdmaat van je baby is gelijk aan de omtrek van het hoofd van je baby. Bij pasgeboren baby’s is de hoofdmaat vaak tussen de 33 en 35 cm. Het hoofdje van een baby groeit in de eerste 3 maanden na de geboorte het hardst. Het hoofdje van een baby groeit langzamer in vergelijking met de rest van het lichaam. Hierdoor kan je baby zijn of haar hoofddeksels langer dragen. Het is belangrijk dat een mutsje of haarband niet te los zit bij je baby zodat het goed blijft zitten. Daarentegen is het ook belangrijk dat een mutsje of haarband niet te strak zit bij je baby, omdat het hoofdje van een baby heel kwetsbaar is.

Opmeten

Bij het meten van de hoofdmaat van je baby kun je het beste een soepel meetlint gebruiken. Hiermee meet je de omtrek van het hoofdje net boven de oren. Het aantal cm wat je meet is gelijk aan de hoofdmaat van je baby. Wanneer je net bij een consultatiebureau bent geweest met je baby, staat de hoofdmaat van je baby in het groeiboekje. De hoofdmaat wordt bij ieder bezoek aan het consultatiebureau gemeten.

Reageren kan hieronder.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*