Maat 56

Als je voor het eerst ouders wordt, zijn er veel zaken om aan te denken. Eén van de leukste dingen om aan te schaffen zijn misschien wel de kleertjes voor jullie kleintje. Natuurlijk wil je dat jullie baby er op zijn allerleukst, -schattigst of -stoerst uitziet. En het liefst allemaal tegelijk. Als je kleertjes gaat shoppen, is het natuurlijk wel handig om de goede maat te weten. Hieronder informatie over maat 56.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Babykleertjes maat 56 (1-2 maanden) kan lastig inschatten zijn

Omdat je niet van te voren weet hoe groot de baby zal worden, is het vaak lastig om de juiste maat uit te kiezen. Over het algemeen is het zo dat een baby in de eerste 1-2 maanden kleertjes in maat 56 het beste past. Hoewel in het allereerste begin maat 50 misschien ook goed is, is je kindje hier vrij snel uitgegroeid. Het beste kun je dus kleertjes kopen in maat 56. Ook zijn er verschillende winkels waar ze combi-maten verkopen. Dan is 50-56 ook een optie.

Altijd een stapeltje in de kast

Misschien denk je nu dat het zonde is om veel kleertjes te kopen in maat 56, aangezien dit na 1-2 maanden toch te klein zal zijn. En de meeste mensen hebben tenslotte een wasmachine. Dan maar een keertje vaker wassen. Natuurlijk is dit een optie, maar het is toch verstandig om altijd een paar setjes kleren op voorraad in de kast te hebben liggen. Ook kun je het beste wat losse broekjes en shirtjes in maat 56 aanschaffen.

Setjes zijn enorm leuk, maar als je kindje verschoond moet worden, is het soms wel handig om alleen een broekje of shirtje te hoeven wisselen.

Maat 56

Zachte materialen

Bij het aanschaffen garderobe van een baby houdt je niet alleen rekening met de hoeveelheid, maar zorg je dat je ook kiest voor kleertjes die gemakkelijk zitten. Een babyhuidje is erg gevoelig. Een spijkerbroekje in maat 56 is misschien hartstikke schattig, maar bedenk wel dat een baby de hele dag in bedje of box ligt en dat de stugge spijkerstof dan misschien niet het meest comfortabele is wat je hem of haar aan kunt trekken. Natuurlijk kan het geen kwaad om er één of twee aan de garderobe toe te voegen, maar zorg vooral voor kleertjes in zachte stoffen die comfortabel aanvoelen.

Kraamvisite

Als er mensen op kraamvisite komen, willen ze nog wel eens als cadeau een leuk setje kleding meenemen. Als je kindje al veel kleertjes heeft in maat 56, dan zou je kunnen aangeven om deze kleertjes één of twee maten groter te kopen. Zo is hij of zij er niet zo snel uitgegroeid en heb je langer plezier van de cadeautjes die je krijgt.

Meer maten voor andere leeftijden:

LeeftijdKindermaatLengte
1 jaarmaat 8682 - 86 cm
2 jaarmaat 9287 - 92 cm
3 jaarmaat 9893 - 98 cm
4 jaarmaat 10499 - 104 cm
5 jaarmaat 110105 - 110 cm
6 jaarmaat 116111 - 116 cm
7 jaarmaat 122117 - 122 cm
8 jaarmaat 128122 - 128 cm

Reageren kan hieronder.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*