Schoenmaten baby

Als ouder wil je uit enthousiasme natuurlijk meteen alles voor je baby kopen wat hij of zij nodig zal gaan hebben. Hier horen uiteraard ook leuke schoentjes bij om de outfit af te maken. Een baby heeft eigenlijk pas schoenen nodig wanneer hij of zij begint met lopen buiten het huis. Sommige mensen vinden het voor deze tijd ook al leuk om schoenen bij hun baby aan te trekken, gewoon omdat het leuk staat. Dit zijn dan vaak flexibele stoffen schoentjes, omdat stevigheid voor het lopen nog niet van toepassing is. Hieronder meer over de schoenmaten van baby’s.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten omrekenen
  • Bekijk de tabel met babymaten en kindermaten

Schoenmaat voor een baby bepalen

Wanneer beginnen met schoenen?

De leeftijd vanaf wanneer je baby schoenen nodig heeft, is per baby verschillend. Dit komt omdat niet iedere baby rond dezelfde leeftijd begint met lopen. Hier zit heel veel verschil in per baby. De schoenmaat waarmee je begint, verschilt dus door dit leeftijdsverschil ook sterk per baby. Als je kindje net binnen het huis begint te lopen, zijn stevige schoenen eigenlijk nog niet nodig. Wel glijden kinderen makkelijker uit op sokken, dus kan je baby binnenshuis beter op blote voeten lopen. Wanneer je baby buiten het huis zijn of haar eerste stapjes begint te zetten, is het een goede tijd om voor stevige schoenen te gaan kijken.

Schoenmaat baby bepalen

De juiste schoenmaat voor je baby vinden

Het is heel belangrijk om goed de schoenmaat van je baby te bepalen. Je wilt immers niet dat ze te strak zitten of juist te los waardoor je baby niet goed op zijn of haar schoenen kan lopen. Wanneer je baby schoenen nodig heeft, kun je naar een winkel gaan om de schoenmaat op te meten, maar je kunt de schoenmaat ook gemakkelijk zelf thuis opmeten. De schoenmaat van je baby meet je het beste door de baby op de grond tegen de muur te laten staan en een liniaal langs de voet te houden. Je kunt ook de voet van je baby op een papiertje zetten, de omtrek van de voet tekenen en hierna de lengte van de voet meten.

Met behulp van een maattabel waarbij de juiste schoenmaat per aantal centimeters weergegeven staat kun je de schoenmaat van je baby bepalen. Dit is een leidraad voor de juiste schoenmaat. Bij veel merken valt de maat toch verschillend uit, waardoor goed gekeken moet worden of de schoenen wel goed passen. Een kind tot en met 3 jaar gaat ongeveer elke 3 tot 4 maanden een schoenmaat omhoog. Let dus goed na een paar maanden op of de schoenen alweer te klein zijn geworden, kijk ook voor andere babymaten op onze website.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*