Maat 176

Kinderkleding wordt met een bepaalde kindermaat weergegeven. Dit is verschillend van de kledingmaten voor volwassenen. Daar wordt vaak de internationale maatvoering gebruikt. De kindermaten geven namelijk de maximale lengte weer. Op deze pagina kun je voor de maat 176 vele kenmerken lezen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Meer informatie:

  • Vanaf welke leeftijd heb je deze maat 176;
  • Hoe groot is deze kindermaat in Engeland (UK) en Amerika (US);
  • Hoeveel centimeter is deze kindermaat 176;
  • Tabel met naastgelegen maatvoering.

Leeftijd

Kinderen groeien allemaal ongeveer even snel. Je kunt daarom de lengte koppelen aan een bepaalde leeftijd. In de tabel kun je zien welke leeftijd het beste past bij maat 176. Kinderen rond de 15 en 16 jaar dragen deze maat het meest. Omdat de kinderen dan in de puberteit zitten, kan de ontwikkeling van het lichaam meer van elkaar verschillen dan bij jongere jaren.

Maat 176 of XS?

Twijfel je of deze kledingmaat bij je past? Je kunt dan bepaalde lichaamsdelen opmeten en vergelijken met een tabel. Maat 176 of XS kan soms een twijfelpunt zijn. Je moet dan naar de volwassenen afdeling waardoor bepaalde kindercollectie niet meer voor jou te koop is. Je kunt daarom het beste zelf je kledingmaat opmeten. Voor verschillende kledingstukken heb je ook verschillende afmetingen nodig. Voor het bepalen van je broekmaat heb je de omtrek van je heupen/ taille nodig en de lengte van het binnenbeen.

Maat 176 omrekenen

Voor bovenkleding heb je weer een ander deel van je lichaam nodig. De borstomtrek en armlengte. Als je dit weet, dan weet je ook welke Nederlandse kindermaat daarbij hoort. Echter kun je ook in het buitenland kinderkleding kopen. Hierbij wordt ook een andere maatvoering gebruikt. Wil jij maat 176 omrekenen van en naar de Engelse (UK) of Amerikaanse (US) kindermaat? Je kunt dan de onderstaande tabel gebruiken.

Maat 176US (Amerikaans)UK (Engels)
17616T16

Hoeveel cm?

De lengte van je tenen tot aan je hoofd bepalen in grote lijnen welke kindermaat je nodig hebt. Je totale lengte mag voor deze kindermaat niet meer zijn dan 176 cm. Ben je langer? Dan kan het zijn dat broeken te kort zijn en truien meer als een naveltrui zullen vallen. Je zult dan moeten overstappen op de XS maat die bij volwassenen wordt gebruikt.

Kindermaat 176 tabel

Met de onderstaande tabel kun je de kindermaat 176 goed bekijken en vergelijk met een kleinere of grotere maat. Bekijk vervolgens in de tabel welke afmetingen daarbij horen. Het is erg zonde wanneer je een mooie broek of shirt hebt gekocht en deze te groot of te klein is. Vanaf deze lengte groei je wellicht minder snel, maar toch is het zonde wanneer je maar 1 seizoen meteen bepaalde outfit kunt doen.

170Maat 176XS (Volwassenen)
15 jaar16 jaarvanaf 16 jaar
165- 170 cm171- 176 cmVanaf 177 cm
Maat 176 voor kinderen
Maat 176 voor kinderen

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*