Maat 170

Één van de grotere kindermaten die je kunt kopen is maat 170. Je kunt dit terugvinden in onder andere broeken, shirts, truien en polo’s. Op deze pagina kun je handige informatie vinden rondom deze kindermaat.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Meisjes
Jongens

* Bij Kleertjes.com kan je de maattabellen bekijken

Bekijk HIER alle MATEN & tabellen >>

  • Voor jongens en meisjes de juiste maat
  • Eenvoudig de maten voor kinderen omrekenen
  • Bekijk de tabellen en uitleg

Je kunt daarbij denken aan:

  • Hoe groot is deze maat in Engeland (UK) en Amerika (US);
  • Vanaf welke leeftijd kun je deze kledingmaat dragen;
  • Hoeveel centimeter is de kindermaat 170;
  • Tabellen met informatie over deze maat.

Leeftijd

Wanneer kinderen iets groter zijn gegroeid en ze deze kledingmaat nodig hebben, kun je bijna richting de volwassen kledingmaten gaan. Hierna is nog één kindermaat mogelijk waarna je naar een S of XS moet gaan passen. Kinderen van ongeveer 15 jaar zie je veel in deze kindermaat lopen. Het kan echter verschillen van de ontwikkeling van het kind of deze maat ook daadwerkelijk past bij de leeftijd.

Je kunt naast de leeftijd ook verschillende lichaamsdelen gebruiken om te bepalen welke kledingmaat je nodig hebt. Op basis van deze gemiddelden wordt de kindermaat op leeftijd bepaald.

Maat 170 of 176?

Het kan soms lastig zijn om de juiste kledingmaat te kiezen. Je kunt een broek nodig hebben in bijvoorbeeld maat 170, terwijl je een shirt of trui beter zit in een 176. Per merk kan er soms iets verschil zitten in de pasvorm en afmetingen van een bepaald kledingstuk, denk hierbij aan badjassen, broeken en meer. De keuze tussen maat 170 of 176 kun je het beste doen door de kleding te passen. Is het kind bijvoorbeeld 174 cm lang maar heeft het iets langere benen dan gemiddeld of een grotere heupomtrek? De keuze voor een maatje groter is dan erg verstandig. Het kind gaat ten slot van rekening ook nog iets groeien.

Maat 170 omrekenen

In het buitenland heeft kinderkleding een andere maatvoering. Zo kom je in Engeland (UK) de Engelse kindermaten tegen en in Amerika (US) de Amerikaanse. Om te voorkomen dat je een verkeerde maat koopt kun je hier maat 170 omrekenen. Je weet zo precies welke Engelse of Amerikaanse kledingmaat gelijk staat aan maat 170 in Nederland. In de onderstaande tabel kun je de maten bekijken. Kom je er niet helemaal uit? Je kunt onderaan deze pagina een reactie of vraag plaatsen. Je krijgt vrijwel direct een passend antwoord.

Maat 170US (Amerikaans)UK (Engels)
17015T15

Hoeveel cm?

De lengte van een kind is in veel gevallen bepalend voor de kindermaat die ze nodig hebben. De kindermaat 170 is geschikt voor kinderen tot 170 centimeter lang. Op basis van een grote database wordt aan de hand van de lengte van het kind de omtrek bepaald van bijvoorbeeld de heupen, schouders en taille. Ook de broeklengte en mouwlengte zijn ‘standaard’. Weet jij dat je kind iets langere armen dan gemiddeld? Dan heb je een groter kledingstuk nodig om te voorkomen dat bijvoorbeeld truien te korte mouwen hebben.

Kindermaat 170 tabel

In de onderstaande tabel kun je de kindermaat 170 bekijken. Je ziet hier de leeftijd en de lengte die daarbij hoort. Je ziet ook een grotere en kleinere kledingmaat.

164Maat 170176
14 jaar15 jaar16 jaar
159- 164 cm165- 170 cm171- 176 cm
maat 170
Populaire kleding in deze maat

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*